アルシミストトップ画像

スタイル画像

アルシミストのスタイル

アルシミスト店内画像

gastronomie pop

アルシミストのスタイルはガストロノミー・ポップ

“Pop” means popular. L’Alchimiste aims to be a restaurant where everyone can enjoy our “gastronomy.”
Intriguing dishes are the key for our restaurant as well as the colorful interior and the open kitchen where you can see the chef’s work. The Chef mastered traditional French cuisine from eight years of training in France. The menu is a specialty course that serves traditional cuisine with a “new taste of Paris”, which is made from fresh ingredients. We also serve almost fifty types of natural wines that were carefully selected from the French region.

シェフ画像

アルシミストのシェフ

シェフのプロフィール

フランスの都市と地方の味に日本人の感覚を

アルシミストシェフ山本健一 Kenichi Yamamoto
Born in Osaka in 1977
Worked in various places in France, including Paris. The restaurants include “Le Chateaubriand” Paris “Pâtisserie PAIN DE SUCRE” in Paris, “Hôtel NEGRESCO" in Nice, and “Nicolas Le Bec” in Lyon.
Came back to Japan in November 2008. Opened L'Alchimiste on July 2nd, 2011.

My long dream finally came true when I opened this restaurant. I hope you enjoy our cuisine and we look forward to your visit.

chef de cuisine Kenichi YAMAMOTO

料理画像

料理

おまかせコース

Tasting menu 7,500 JPY

Menu unique accord mets et vins (Tasting menu and wine pairing 3glass) 10,000 JPY

Menu unique accord mets et vins (Tasting menu and wine pairing 5glass) 13,500 JPY

 

おまかせコース

Tasting menu 12,000 JPY

Menu unique accord mets et vins (Tasting menu and wine pairing 5glass) 18,000 JPY

Menu unique accord mets et vins (Tasting menu wine pairing 7glass) 20,000 JPY

Tax and a 10% service charge will be added to the above prices.

Please let us know beforehand if you have any food allergies.

本日のコースはこちら

ワイン画像

アルシミストのワイン

自然派フランスワインを約50種類をご用意しております。

NOS BULLES

Champagne Blanc de blancs,NV J.Lassaigne  
  L'Alchimiste 1er cru Rosé,NV David Leclapart  
Cidre Val de Rance Biologique Les Celliers Associe  

NOS VINS BLANC

Loire Anjou A et R Mosse  
Bourgogne Bigotes Frédéric COSSARD  
Vallée du Rhône K Dard et Ribo  

NOS VINS ROUGES

Loire Cheverny Le Clos du Tue-Boeuf  
Bordeaux Ch.Moulin  
Bourgogne Saint-Romain Sous Roches Domaine Chassornay  
Jura En Barbron Stephane Tissot  

NOS VINS ROSE

Vallée du Rhône Tavel  L'Anglore  

Please inquire for other wines (Bottle- 7000 yen, Glass - 1400 yen)

予約画像

ご予約・お問い合わせ

ご予約

TEL 03-5422--7358

Please make a reservation due to limited seating.

お問い合わせ

※This is not a reservation form.

Email
Name
Tel
Message

アクセス画像

アクセス

アルシミストへの地図

レストランアルシミスト

Hours 12:00〜15:00 (13:00 L.O) Saturday,Sunday and Public holidays
18:00〜23:30(20:30 L.O)
Close Wednesday
Access 1-25-26 Shirokane Minato-ku Tokyo JAPAN
Tel +81 (0)3 5422 7358

*Children 12 and under not allowed

ニュース画像

ニュース

お知らせ

最新のお知らせはこちら

メディア

メディア メディア メディア
 

HERS
2016年10月号
に掲載

ミシュランガイド
東京 2016
に掲載

月刊 専門料理
1月号
に掲載
メディア メディア メディア メディア

東京カレンダー
5月号
に掲載

専門料理
3月号
に掲載

ミシュランガイド
東京 2015
に掲載

専門料理
7月号
に掲載
メディア メディア メディア メディア
シェフ
103号〈夏号〉
に掲載
料理通信
2014年3月号
に掲載
ミシュランガイド
東京・横浜・湘南2014
に掲載
GOETHE
2013年11月号
に掲載
メディア メディア メディア メディア
    月刊専門料理
2013年9月号
に掲載
週刊文春
2013年6月号
に掲載
メディア メディア メディア メディア
月刊専門料理
5月号に掲載
クロノス日本版
5月号に掲載
FIGARO gourmet
に掲載
ミシュランガイド
東京・横浜・湘南2013
に掲載
メディア メディア メディア メディア
ルイ・ヴィトン
シティ・ガイド
2013東京に掲載
LEON
11周年記念号に掲載
GLAMOROUS
10月号に掲載
家庭画報
秋/冬号に掲載
メディア メディア メディア メディア
月刊専門料理
9月号に掲載
VOGUE
9月号に掲載
ゲーテ
8月号に掲載
フィガロジャポン
7月号に掲載
メディア メディア メディア メディア
料理通信
5月号に掲載
CREA
3月号に掲載
料理王国
3月号に掲載
メンズクラブ
3月号に掲載
メディア メディア メディア メディア
東京情緒食堂
2011-2012 Special Editionに掲載
Hanako
12月8日号に掲載
VOGUE
12月号に掲載
東京カレンダー
12月号に掲載
メディア メディア メディア メディア
料理王国
11月号に掲載
BRUTUS
10月15日号に掲載
Pen
10月1日号に掲載
グルメジャーナル
9月号に掲載

ページトップへ

アルシミストトップ

アルシミストトップ

LE RESTAURANT GASTRONOMIE POP par l'Alchimiste
Makiko IITSUKA, sa directrice,
Vous pr ésente le menu unique,
Elaborée pour vous par :
Kenichi YAMAMOTO, chef de cuisine
et leurs équipes.